Curs Specializat
Taping Biomecanic - Principii de bază și articulațiile periferice
Îți dorești să te specializezi în Taping Biomecanic?
Pe durata acestui curs, participanții vor învăța ce este Dynamic Tape, abordarea biomecanică, principii de aplicare, raționament clinic, tehnici de aplicare pentru un efect maxim, insistându-se în mod special pe partea practică. De asemenea, se va discuta și despre indicațiile aplicării benzii biomecanice, contraindicațiile și condiții optime de aplicare.
Aplicarea Dynamic Tape în: ortopedie și traumatologie, recuperare medicală, neurologie, neurochirurgie, recuperare pediatrică, medicină sportivă.
Acest curs este potrivit pentru:
- Locația: Clinica PhysioOne, București, Str. Zăgazului 21-25
- Data: 19 Octombrie 2024
- Durată: -
- Cost: : 900 Ron / Studenți 700 RON / Perioada de Early Bird - 700 RON
Trainer
Specializare la cel mai înalt nivel - Taping Biomecanic
Banda Dynamic Tape este concepută să funcționeze mecanic, fiind proiectată pentru a modifica tiparele de mișcare în timp ce absoarbe încărcătura și reinjectează acea energie în mișcare, toate acestea fără a limita amplitudinea mișcării. Benzile kinesiologice sunt concepute să funcționeze neurofiziologic, adică să interacționeze cu pielea pentru a modifica percepția durerii, a aborda drenajul limfatic și a încuraja schimbările în funcția neuromusculară.
De ce se numește „Bandă Biomecanică”?
Dynamic Taping se referă la gestionarea încărcăturii, gestionarea tiparelor de mișcare și gestionarea funcției prin introducerea forței în sistem și bazată pe raționamente clinice solide. Biomecanica este definită ca „studiul legilor mecanice referitoare la mișcarea sau structura organismelor vii.” Banda Dynamic Tape este un produs aplicat extern care absoarbe încărcătura și care afectează activitatea mușchilor și mișcarea articulațiilor. După cum am menționat, benzile kinesiologice sunt concepute pentru a ridica pielea pentru a crea spațiu, în scopul de a reduce presiunea asupra structurilor sensibile la durere, de a crește circulația sau de a afecta activitatea musculară prin inputul în sistemul nervos prin piele. Banda Dynamic Tape nu se încadrează în această categorie, dar se încadrează în conceptele de biomecanică. De fapt, Dynamic Taping are mai multe în comun cu benzile atletice tradiționale, rigide, cu bandajele Mulligan și McConnell decât cu benzile kinesiologice.
Obiectivele cursului
Partea I - Teorie
- Ce este Dynamic Tape
- Diferențele între Dynamic Tape și alte tape-uri
- Principii biomecanice
Partea II - Membrul superior practic
- Offload Cervical
- Articulația umărului
- Articulația cotului
- Articulația mâinii
Partea II - Membrul superior practic
- Tehnici de offload și asistare a genunchiului pentru a preveni prăbușirea în flexie
- Tendinopatie Ahileană
- Fasciita plantară
- Picior plat
- Leziuni musculare
Ce vei învăța în timpul cursului:
Descoperă o mulțime de tehnici avansate în cadrul cursului Taping Biomecanic!
FAQ
Întrebări frecvente
Dynamic Tape poate fi folosită eficient pentru gestionarea unor leziuni precum tendinopatia ahileană, fasciita plantară, leziunile musculare și prăbușirea în flexie a genunchiului. De asemenea, este utilă în prevenirea și reabilitarea leziunilor la sportivii care folosesc frecvent mișcări deasupra capului.
Dynamic Tape poate îmbunătăți performanța sportivilor prin gestionarea biomecanicii mișcărilor și reducerea stresului pe structurile corporale. Aceasta permite sportivilor să mențină amplitudinea mișcării și să performeze eficient, în timp ce previne leziunile.
- Locația: Clinica Physio Sport, București, Str. Zagazului 21-25
- Data: 19 Octombrie 2024
- Durată: -
- Cost: : 900 Ron / Studenți 700 RON / Perioada de Early Bird - 700 RON